• Waarom een orthomoleculair therapeut of APS therapeut?

    Ontdek welke voordelen orthomoleculaire therapie en/of APS therapie voor je kan hebben!

Samenwerken

Samen werken aan de diepere oorzaak, voor een duurzame verbetering

Natuurlijke aanpak

Voeding, beweging, lifestyle-advies en suppletie

Minder pijn, meer energie en een sneller herstel

Combinatie

Goed te combineren met andere therapieën

Voeding geeft niet genoeg

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren.

Zowel met het doel ziekten te voorkomen als met het doel ziekten te behandelen, kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen.

Actie Potentiaal

Deze vorm van micro electro therapie (zenuwstimulatie), om het lichaamseigen actie potentiaal te stimuleren/activeren, is uitgevonden in de jaren negentig en wordt nog steeds verder door ontwikkeld. Wetenschappelijk en klinisch onderzoek heeft aangetoond dat de in APS Therapy toegepaste elektrische energie significante biochemische reacties veroorzaakt op het niveau van de cel. De stoffen die dan vrijkomen, hebben een pijnstillend, ontstekingsremmend en helend effect in de behandelde lichaamsweefsels. Dat opent interessante perspectieven voor de gezondheidszorg, niet in het minst voor de behandeling van sportblessures. APS Therapie heeft geen bijwerkingen en weinig contra-indicaties. De APS apparatuur is zo ontworpen dat ze eenvoudig in gebruik zijn en er geen risico op fouten bestaat.

Raadplegen

Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen zoals regulier geneeskundige behandelingen of bijvoorbeeld homeopathie. Toch kunnen soms orthomoleculaire middelen en reguliere medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom van belang dat een arts, apotheker of therapeut ervan op de hoogte is wat u gebruikt.

APS therapie kun je goed combineren naast andere therapie vormen. Voor contra indicaties zie: https://www.apstherapy.nl/over-aps-therapy/contra-indicaties/

Het zelfherstellend vermogen weer activeren

Uitgangspunt van de behandeling is het lichaam dat te geven waardoor het zelf herstellend vermogen weer geactiveerd wordt.

Door de verstoorde organen of systemen op een natuurlijke manier te herstellen met lichaamseigen stoffen, ontstaat er weer balans tussen de organen. De systemen, oftewel de onderlinge werking van organen,  functioneren dan ook weer beter.

  • Samen werken aan de diepere oorzaak, voor een duurzame verbetering
  • Natuurlijke aanpak: voeding, beweging, lifestyle-advies en suppletie
  • Past goed bij andere therapieën

AFSPRAAK

Wil je een behandeling? Maak dan een afspraak.