• Waarom een orthomoleculair therapeut?

    Ontdek welke voordelen orthomoleculaire therapie voor je kan hebben!

Samenwerken

Samen werken aan de diepere oorzaak, voor een duurzame verbetering

Natuurlijke aanpak

Voeding, beweging, lifestyle-advies en suppletie

Combinatie

Goed te combineren met andere therapieën

Voeding geeft niet genoeg

In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Helaas is het, ook voor een gezond persoon, bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren.

Extra voedingsstoffen

Zowel met het doel ziekten te voorkomen als met het doel ziekten te behandelen, kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen.

Raadplegen

Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen zoals regulier geneeskundige behandelingen of bijvoorbeeld homeopathie. Toch kunnen soms orthomoleculaire middelen en reguliere medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom van belang dat een arts, apotheker of therapeut ervan op de hoogte is wat u gebruikt.

Het zelfherstellend vermogen weer activeren

Uitgangspunt van de behandeling is het lichaam dat te geven waardoor het zelf herstellend vermogen weer geactiveerd wordt.

Door de verstoorde organen of systemen op een natuurlijke manier te herstellen met lichaamseigen stoffen, ontstaat er weer balans tussen de organen. De systemen, oftewel de onderlinge werking van organen,  functioneren dan ook weer beter.

  • Samen werken aan de diepere oorzaak, voor een duurzame verbetering
  • Natuurlijke aanpak: voeding, beweging, lifestyle-advies en suppletie
  • Past goed bij andere therapieën

AFSPRAAK

Wil je een behandeling? Maak dan een afspraak.